Medence tájékon jelentkező gyulladások, problémák

A legfontosabb, mindenekelőtt az, hogy, ha ilyen jellegű problémád van, mindenképpen keress meg vele szakorvost. Az AnaLog Terápia csak a jelenség érzelmi, lelki hátterével foglalkozik, ezért nem helyettesíti az orvosi beavatkozást. Ráadásul orvos segítsége nélkül esetleg azt sem tudhatod, hogy pontosan mivel állsz szemben.

A medence tájékán sokféle gyulladásos tünet jelentkezhet. Nőknél eléggé gyakori a például a kismedencei-gyulladás, férfiaknál a prosztatagyulladás, vagy például mindkét nemnél előfordulhat húgycsőgyulladás.

AnaLog Terápia konzultáció során mi arra az érzelemre koncentrálunk, amit a jelenség tünetei, és az általad feltételezett lehetséges következménye vált ki benned.

Találkoztam egyszer egy fiatal nővel, aki a párjával gyermeket szeretett volna, de miután eldöntötték, hogy erre az útra lépnek kismedencei-gyulladás alakult ki nála. Néhány hónapi orvosi kezelés nem hozott sajnos eredményt nála, ezért végül eljött hozzám, hogy nézzük meg, tehetünk-e valamit. A problémájának az érzelmi hátterében az állt, hogy attól tartott, hogy egy gyermek születése felboríthatja a kiegyensúlyozott párkapcsolatát, és konfliktusok kialakulásához vezethet. A találkozó során ezt AnaLog Terápiával feldolgoztuk, majd távozott. Néhány hónap múlva beszéltünk egymással egy másik téma kapcsán, és akkor említette, hogy az első találkozót követően a gyógyszeres kezelés már hatásosnak bizonyult, és meggyógyult.

Egy másik alkalommal egy fiatal srác keresett meg, aki egy ideje már prosztatagyulladással küszködött. Nála nem egy, hanem két találkozóra került sor. Előre nehéz eldönteni, hogy hány konzultációra fog sor kerülni, bár a tapasztalatom általában az, hogy a jelenségek hátterében álló érzelmek feldolgozása rendkívül gyorsan fejti ki a hatását. Ez az ő esetében is így volt. Az első alkalom után azonnal elmúltak a tünetei, a kellemetlen érzés, és a gyakori vizelési inger. A probléma alapját egyébként az ő esetében az képezte, hogy a gyakori vizelési inger miatt nem tudott előadásokat látogatni, mert rendszeresen fel kellett állnia, és ki kellett mennie, ami nagyon zavaró előadás közben. Később még egyszer találkoztunk vele, mert a tünetei megváltozott formában jelentkeztek egy váratlan konfliktusnak köszönhetően, amit nem tudott megfelelően megoldani.

Végül még említek egy harmadik esetet, mert ilyen panasszal, kéréssel is sokszor fordulnak hozzám: amikor vizelési nehézséggel kell valakinek szembenéznie. Hiába szeretné, mert kell, ennek ellenére nem megy. Ilyen esetben általában egészen konkrét érzés, a szégyenérzet mozgatja a szálakat, amely mögött szintén egészen konkrét történések állnak. Így volt ez annak a férfinek az esetben is, aki gyermekkorában oviban nem mert kikéredzkedni mosdóba, ezért bepisilt. Az óvónénik, miután észrevették leszidták a csoport szeme láttára, ami rettentően megalázó volt a számára, és ennek következtében alakult ki később a problémája. Egy darabig csak akkor nem tudott pisilni, ha valaki volt a közelben, ami nyilvános illemhelyen férfiaknál bármikor előfordulhat, aztán később már akkor is nehezen ment neki, ha teljesen egyedül volt a helyiségben.

Az utóbbi két esetben nincs tudomásom róla, hogy fordult-e orvoshoz az illető, de általában azt tapasztalom, és ajánlom is mindenkinek, hogy ezt ne mulassza el. A mi együttműködésünknek az a célja, hogy a változást az érzelmek feldolgozásával lehetővé tegyük, mert tulajdonképpen ez az, amire a tünet kényszerít. Gondolom neked sem lenne mindegy, hogy a kismedencei-gyulladásod attól múlik el, hogy feldolgozzuk az emlékeket, amelyek miatt félsz a gyermekvállalásról (amire esetleg rá sem ébredsz magadtól, hiszen tudattalan), vagy pedig azért múlik el, mert annyira idős leszel, hogy már nem tudsz gyermeket vállalni, esetleg olyan műtétet kell végrehajtani rajtad, aminek a következtében nem születhet gyermeked. Az érzelmek feldolgozásával a változás bekövetkezik, de ettől még szükség lehet gyógyszeres, vagy másfajta kezelésre ahhoz, hogy a szervezet biológiai egyensúlya ismét helyreálljon.

Loós Balázs

AnaLog Terápia

 

AnaLog Terápia képzés, ahol a módszerről, önmagad változtatásáról, az érzelmek feldolgozásáról, és a gátlások oldásáról többet megtudhatsz.

About The Author

Loós Balázs

Loós Balázs vagyok, az AnaLog Terápia megalkotója. Hiszem, hogy mindenki maga dönt a sorsáról, és határozza meg azt, hogy milyen élete lesz. Ha változtatni akarsz azon, amit tapasztalsz, akkor a viselkedéseden kell változtatnod. A viselkedésedet pedig az érzelmeid irányítják.