A tünetek (gátlások) célja, és kialakulása

Az élet a változásról szól, melyet az érzelmeid motiválnak. Az életednek csak addig van értelme, amíg változol.

Arra, hogy változnod kell a konfliktusaid hívják fel a figyelmedet.

Ha tudod, hogy hogyan kell bánni a konfliktusokkal, akkor fel tudod őket használni arra, hogy változtasd önmagadat. Ha nem, akkor harcolsz előbb a külvilággal, és később saját magaddal. Ebben a harcban előbb-utóbb biztosan vereséget szenvedsz, ami fokozatosan rombolja az önbizalmadat. Minden egyes vereség kudarccal és csalódással jár.

 

A félelem és a gátlás téged véd

A sorozatos kudarcok nyomán félelem alakul ki benned, mely gátlások kialakulásához vezet. A félelem, és a gátlások célja az, hogy megkíméljen téged a további kudarcoktól azzal, hogy akadályt gördít eléd.

A félelemnek és a gátlásnak is az a célja, hogy változást kényszerítsen rád, mivel megakadályozza, hogy azt a viselkedésmintát, amiben kudarcot vallottál fenntartsd és továbbra is folytasd.

Az érzelmi gátlások azonban logikával felülírhatók – minden kudarcra van megfelelő magyarázat -, ezért rendszerint (és egyre inkább) kevésnek bizonyulnak a változás kikényszerítésére. Ennek az a következménye, hogy fizikai gátlások veszik át a helyüket. Fokozatosan kialakulnak a tünetek és betegségek.

A testi tüneteket és betegségeket már hiába magyarázod. A logika itt nem segít, viszont továbbra is változásra kényszerítenek. Valamit tenni kell.

A legfontosabb, hogy lehetőleg még akkor lépj, mielőtt fizikai tüneteid jelentkeznének. Ha azonban már megjelentek, akkor sincs későn, csak ebben az esetben több időre és türelemre lesz szükséged.

A lelki és a fizikai gátlások és tünetek csak akkor múlnak el, ha okafogyottá válnak, vagyis csak azt követően, hogy megváltoztál.

Az AnaLog Terápia olyan eszköz, amely átláthatóvá teszi a számodra azt, hogy miben hibázol, az hogyan alakult ki és segít abban is, hogy megváltoztasd. Hozzásegít ahhoz, hogy megoldd a problémádat és meggyógyítsd önmagadat. Ez általában csak fokozatosan, tehát sorozatos lépések eredményeként és nem egyszerre, egy pillanat alatt megy végbe.

Loós Balázs

AnaLog Terápia

 

Kapcsolódó cikkek:

Az elme működéséről, az öngyógyításról és probléma megoldásról további információkat tudhatsz meg az AnaLog elme I. című könyvből, vagy az AnaLog elme I. című képzésen.

Miért van szükség az érzelmek oldására?

Mitől függ, hogy milyen gyorsan gyógyulsz?

AnaLog Terápia konzultáció

About The Author

Loós Balázs

Loós Balázs vagyok, az AnaLog Terápia megalkotója. Hiszem, hogy mindenki maga dönt a sorsáról, és határozza meg azt, hogy milyen élete lesz. Ha változtatni akarsz azon, amit tapasztalsz, akkor a viselkedéseden kell változtatnod. A viselkedésedet pedig az érzelmeid irányítják.