Szerelem: amikor függőség jó érzést okoz

Az elképzelésedet az ideális partnerről még az előtt alkotod meg, hogy akár egyetlen párkapcsolatod lenne. Előre, különben nem tudnál ez alapján partnert keresni. Mivel saját tapasztalatod e téren még nincs, ezért abból főzöl, ami van. Látod a világot magad körül, és onnan veszed az információkat a saját ideálod megalkotásához. Elsősorban a veled ellentétes nemű szülő viselkedése alapján, másodsorban a bárki mástól, de legfőképpen a veled azonos nemű szülőtől, és rokonoktól kapott információk alapján. Ami tetszik, azt beépíted a képbe, ami nem, azt kizárod belőle. Ez végső soron azt jelenti, hogy a szüleid viselkedése alapján kialakítod az elképzelésedet az ideális partnerről, és partnerkapcsolatról, és aztán ez alapján keresel. Amikor olyan valakit találsz, aki(ről azt hiszed, hogy) az elképzelésedbe elég jól beleilleszkedik, akkor szerelmes leszel. Ha teheted, őt választod társadul.

Tovább →

Ki szerelmet vet vihart arat?

Szeretnél szerelmes lenni? Akkor tedd ezt: készíts magadnak képet arról, hogy milyen az ideális társ akire vágysz, majd kezdd el őt keresni. Ha nem vagy maximalista, akkor idővel találni fogsz valakit, aki nagyjából olyan, mint amilyet elképzeltél magadnak. Ekkor szerelmes leszel. Minél inkább olyan, mint az elképzelésed, annál erősebb a szerelem. “Szerencsés” esetben összejöttök, és elkezditek…

Tovább →

Elhízás, inzulinrezisztencia, és cukorbetegség

Fizikai síkon, biológiai értelemben ​mindhárom jelenség alapja a többlet energia aktiválása, hasznosítása, és a felesleg tárolása a szervezetben. A megszokott napi tevékenység működtetésénél több energiára akkor van szükséged, amikor különleges helyzettel, megoldásra váró problémával, más néven konfliktussal találod magad szembe.

Tovább →

Félelem, szorongás, pánik

Félelem, aggodalom, szorongás, és pánik. Előbb-utóbb legalább egyikkel ezek közül biztosan találkozol. Nem feltétlenül kell eljutnod a pánikig, de a félelem, és általában az aggodalom nem kerülhető el. Félelemet akkor érzel, ha egy adott helyzettel kapcsolatban rossz tapasztalatod van, és nem tudsz rá megnyugtató választ adni. A pánik kialakulásának a feltétele a szándékosság. Tudod, pontosabban előre érzed, hogy egy adott helyzet rossz lesz, vagy lehet neked, de egyrészt nincs rá logikus magyarázatod, hogy miért, másrészt viszont azt gondolod, hogy kénytelen vagy vállalni, különben még rosszabb helyzetbe kerülsz.

Tovább →

Önbizalomhiány

Az önbizalom megléte, illetve hiánya sokak számára fontos kérdés. Mindenki úgy születik, hogy van neki és hosszú évek tapasztalatait követően foszlik apránként semmivé. Bárkinek lehetősége van arra, hogy újra felépítse, de ehhez meg kell értenie…

Tovább →

Hazug emberek, és sánta kutyák

A hazug embert (állítólag) könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Kérdés, hogy megéri-e a vesződséget? Szerintem sokkal hasznosabb dolgokkal is töltheted az idődet, mint, hogy hazug emberek után szaladgálsz…

Tovább →

Függés

Biztos észrevetted már, hogy nem minden dohányos függő. A többség az, de nem mindenki. Vannak szerencsésnek tűnő kivételek, akiket valamiért megkímélt a sors. Miért pont őket? Ők dohányozhatnak amikor van kedvük, és nem kell nekik akkor, amikor nincs?…

Tovább →

Miért nem állsz már ki magadért?

Miért nem állsz már ki magadért?

Ha azok közé tartozol, akik bizonyos helyzetekben nem, vagy nehezebben állnak ki magukért, akkor talán a következő történet a segítségedre lesz annak megértésében, hogyan tanulhattad meg ezt a viselkedésformát.

Tovább →

Ha így folytatod, nem lesz belőled semmi!

Tudattalan félelmeid vannak neked, vannak nekem, és vannak mindenkinek. Ha akarjuk, ha nem, kapjuk. Eddig élni kellett vele, mert nem volt más választási lehetőségünk, de most nem kell. Választhatod azt is, hogy feldolgozod. A szüleiden ugyan nem változtathatsz, de magadon igen, és a gyermekeiden is segíthetsz.

Tovább →

Medence tájékon jelentkező gyulladások, problémák

A medence tájékán sokféle gyulladásos tünet jelentkezhet. Nőknél eléggé gyakori a például a kismedencei-gyulladás, férfiaknál a prosztatagyulladás, vagy például mindkét nemnél előfordulhat húgycsőgyulladás.

Tovább →

Page 1 of 5