Lámpaláz – egy speciális szorongás

A lámpaláz mindennapos jelenség, és mindig szorongással társul. Tulajdonképpen lehet a szorongás egy speciális fajtájának tekinteni, hiszen szorongani sok mindentől lehet.
Olyan helyzet, amikor attól fél, szorong valaki, mert sok, vagy akár nem is annyira sok ember elé ki kell állnia, és mondania kell valamit.

Tovább →

Ki szerelmet vet vihart arat?

Szeretnél szerelmes lenni? Akkor tedd ezt: készíts magadnak képet arról, hogy milyen az ideális társ akire vágysz, majd kezdd el őt keresni. Ha nem vagy maximalista, akkor idővel találni fogsz valakit, aki nagyjából olyan, mint amilyet elképzeltél magadnak. Ekkor szerelmes leszel. Minél inkább olyan, mint az elképzelésed, annál erősebb a szerelem. “Szerencsés” esetben összejöttök, és elkezditek…

Tovább →

Gyászfeldolgozás

Gyászfeldolgozás

A gyász, és veszteség érzése nem velünk született, hanem tanult érzés, és nem feltétlenül kell, hogy életed végéig hasson rád. Megfelelő technikával meg lehet keresni, és ki lehet oldani azokat a konfliktusokat az életedben, amelyek a kialakulásához vezettek, és így meg is lehet szabadulni tőle.

Tovább →

Ne told tovább a szekeret

Ha üzletkötő vagy, ráadásul olyan helyen, ahol jövedelmed túlnyomó része a jutalékodon múlik, és még azt is előírják, hogy mekkora minimális kötést kell hoznod, különben repülsz a munkahelyedről, akkor könnyen előfordulhat, hogy előbb-utóbb olyan érzésed lesz, mintha Damoklész kardja lebegne a fejed felett. Ha nincs elég kötésed, akkor szorongani kezdhetsz, ami jelentősen megnehezíti a munkádat, mert ezt az ügyfelek is megérezhetik.

Tovább →

Hogyan, és miért keletkezik karma?

A karma nem azért van, hogy büntessen, hanem azért, hogy megfelelő módon tapasztalj, tanulj a segítségével. A tapasztalat segítségével leszel egyre okosabb, és érzékenyebb. Valóban azért alakul ki, mert hibáztál, de nem büntetési célzattal, hanem tanító jelleggel, és nem a logika, hanem az érzelem vezérli.

Tovább →

Transzállapot

Transzállapot

Az elméd kikapcsolt következetességű állapota a transzállapot, vagy módosult tudatállapot. Transzállapotban, módosult tudatállapotban működik az érzelmi elme, és a logikai elme összehasonlító funkciója, de nem aktív a logika következtető képessége. Ebben az állapotban javítani vagy képes  a téged irányító, vezérlő emlékképeket, azaz oldhatod a rossz érzelmeidet. Azért tudod javítani a hibákat, mert transzállapotban, azaz módosult tudatállapotban csak a logika következetességi funkciója nem működik, az összehasonlító, minősítő funkciója igen.

Tovább →

A változás szabadsága

Változás az élet. Csak addig élsz, amíg változni vagy képes. Emberként szerencsés helyzetben vagy, mert lehetőséged van saját jogon dönteni arról, hogy változz. Nem feltétlenül vagy rákényszerítve, hogy külső kényszer hazására történjen meg veled, ha akarod, ha nem, mint egy tehetetlen marionett bábuval, ahogyan az az állatoknál van.

Tovább →

Instant élet

Manapság mindenki mindent azonnal akar. Rájön, hogy valami nem jó neki úgy, ahogy van, és azt akarja, hogy abban a pillanatban, ahogy kitalálta máris máshogy legyen. Jobb esetben legalább azt tudja, hogy mit szeretne, rosszabb esetben még azt sem. Mindegy mi, csak jó legyen. Ismerem ezt az érzést. Türelmetlenség a neve. Elég nehéz vele megküzdeni,…

Tovább →

Szerelem: amikor függőség jó érzést okoz

Az elképzelésedet az ideális partnerről még az előtt alkotod meg, hogy akár egyetlen párkapcsolatod lenne. Előre, különben nem tudnál ez alapján partnert keresni. Mivel saját tapasztalatod e téren még nincs, ezért abból főzöl, ami van. Látod a világot magad körül, és onnan veszed az információkat a saját ideálod megalkotásához. Elsősorban a veled ellentétes nemű szülő viselkedése alapján, másodsorban a bárki mástól, de legfőképpen a veled azonos nemű szülőtől, és rokonoktól kapott információk alapján. Ami tetszik, azt beépíted a képbe, ami nem, azt kizárod belőle. Ez végső soron azt jelenti, hogy a szüleid viselkedése alapján kialakítod az elképzelésedet az ideális partnerről, és partnerkapcsolatról, és aztán ez alapján keresel. Amikor olyan valakit találsz, aki(ről azt hiszed, hogy) az elképzelésedbe elég jól beleilleszkedik, akkor szerelmes leszel. Ha teheted, őt választod társadul.

Tovább →

Elhízás, inzulinrezisztencia, és cukorbetegség

Fizikai síkon, biológiai értelemben ​mindhárom jelenség alapja a többlet energia aktiválása, hasznosítása, és a felesleg tárolása a szervezetben. A megszokott napi tevékenység működtetésénél több energiára akkor van szükséged, amikor különleges helyzettel, megoldásra váró problémával, más néven konfliktussal találod magad szembe.

Tovább →

Félelem, szorongás, pánik

Félelem, aggodalom, szorongás, és pánik. Előbb-utóbb legalább egyikkel ezek közül biztosan találkozol. Nem feltétlenül kell eljutnod a pánikig, de a félelem, és általában az aggodalom nem kerülhető el. Félelemet akkor érzel, ha egy adott helyzettel kapcsolatban rossz tapasztalatod van, és nem tudsz rá megnyugtató választ adni. A pánik kialakulásának a feltétele a szándékosság. Tudod, pontosabban előre érzed, hogy egy adott helyzet rossz lesz, vagy lehet neked, de egyrészt nincs rá logikus magyarázatod, hogy miért, másrészt viszont azt gondolod, hogy kénytelen vagy vállalni, különben még rosszabb helyzetbe kerülsz.

Tovább →

Page 1 of 6