A módszer

Az AnaLog Terápia belső kommunikációs rendszere

A módszer lényege

Az életben csak kétféle problémával találkozhatsz. Az egyik az, amikor valamit szeretnél, de nincs, vagy nem lehet, a másik pedig az, amikor valami van, de rossz neked. A közös az bennük, hogy nem tudsz változtatni rajtuk, és érzelmeket váltanak ki benned. Türelmetlenséget, tehetetlenséget, csalódottságot, stb. Ezek azok az érzelmek, melyekkel a problémás helyzetet jellemezni, azonosítani tudod. Ha figyelsz, biztosan észreveszed azt is, hogy különböző helyzetek ugyanazokat az érzelmeket tudják kiváltani. "Már megint ugyanaz..." Korlátozva érzed magad. A problémád által kiváltott érzelem okozta a problémádat, és ez adja a megoldáshoz is a kezünkbe a kulcsot.

 

Az AnaLog Terápia egy új módszer. Az alkalmazásának az alapja két emberi képesség. Az egyik az, hogy a döntéseiddel irányítod az életedet. A másik pedig az, hogy a döntéseidet az érzelmeid motiválják.

Ha ezt a kettőt ötvözzük, akkor már csak annyi kell, hogy kihasználjuk az elmédnek azt a veleszületett képességét, hogy érzelmek segítségével történeteket tud készíteni. Ilyen történet az életed is. Ezekkel az érzelmekkel (a te jelenlegi érzelmeiddel) ezt az életet, problémát tudta(d) készíteni. Ha más életet akarsz, más érzelmekre van szükséged.
A problémád megoldásához azt kell tennünk, hogy az általa kiváltott érzelemmel történetet alkotunk. Rossz érzéssel rossz történetet, melyben rossz, hibás döntéseket keresünk. A te hibás döntéseidet, melyekkel ezt a rossz helyzetet, a problémádat fokozatosan kialakítottad. Röviden: ez vagy te. Az AnaLog Terápia segítségével a történetek láthatóvá, és ezáltal a hibáid javíthatóvá válnak. Fokozatosan kijavíthatod önmagadat, és ezáltal megváltozhatsz, aminek a következménye az lesz, hogy a problémád feleslegessé válik, és elmúlik, megoldódik.

A módszer működése

Az AnaLog Teráia egyszerű, gyors, hatékony, érthető és mérhető módszer.

  • Egyszerű, mert a problémát ott kezeli, ahol létrejött, az elmédben. “Képes vagy rá?” Biztos sokszor hallottad már ezt a kérdést, de belegondoltál már valaha a pontos jelentésébe? Érdemes, mert minden ezen múlik. A kreatív elméddel alkotott belső képek pontosan tükröznek téged, és megmutatják, hol a hiba. Az AnaLog Terápia során belső képeket, történeteket alkotsz az érzelemmel, amelyet a problémád kivált benned. Ezeket a képeket senki sem tetszőleges módon alkotja, hanem csakis kizárólag az adott érzelem alapján képes rá. A célod bizonyára az, hogy a jelenlegi rossz helyzeten változtass. Ez a rossz helyzet ezt a rossz érzést váltja ki, és csak olyan történeteket lehet alkotni vele, amit az érzelem megenged. A történeteket AnaLog Terápiával kijavítjuk, aminek az eredménye az, hogy az érzelem is megváltozik, és vele megváltozol te is. Abban a helyzetben, ami a problémát okozza ettől a pillanattól kezdve mást érzel, és ezért máshogy viselkedsz, és ennek érdekében a továbbiakban már semmi egyebet nem kell tenned.
  • Gyors, és hatékony azért, mert a konzultáció során feltérképezzük, és megoldjuk a kérdéses érzelmet, és átalakítjuk a mintát. Erre egy találkozó mindig elegendő, és minden találkozó pozitív változást eredményez.
  • Érthető. Ez talán a legfontosabb jellemzője a technikának, mivel a képek változtatása nem tetszés szerinti. Ahhoz, hogy az érzelmet feldolgozd, először meg kell alkotni az annak kialakulásához vezető képsorozatot, és a képsorozat gyökerénél kell a változtatást elvégezni. Csakis ezen a ponton változtatva lehet elérni a kívánt eredményt. Ennek a képalkotási, és változtatási folyamatnak a során megérted, hogy milyen viselkedéssel okozod a problémádat, és azt is, hogy azt hogyan alakítottad ki a múltban. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben a hibát már nem fogod újra elkövetni, tehát a változás végleges.
  • Mérhető, mivel az AnaLog Terápia konzultáció során nem szimbólumokkal, hanem valós eseményekkel, és valós viselkedésmintákkal dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a konzultációt követő néhány hétben szembesülve az adott szituációval saját magadon megfigyelheted a változást. Azt fogod tapasztalni, hogy amit az AnaLog Terápia során kialakítottál magadnak, az történik a valós életben is. Ez azért fontos, mert csakis ennek köszönhetően győződhetsz meg arról, hogy a belső képeken keresztül képes vagy az életedet jó irányba fordítani.

Hogyan tovább?

Gyere el egy konzultációra!

A konzultáció akkor lehet érdekes a számodra, ha konkrét problémád van, melyet szeretnél lehetőleg gyorsan megoldani.
Nemcsak megoldást szolgáltat, hanem segíti a megértést is, ami azért fontos, hogy a problémád később ne újuljon ki, vagy ne jelenjen meg helyette másik.

Kattints ide a részletekért

Tanuld meg a módszert!

A képzésen megtanulhatod, hogy hogyan tudod saját magad lefolytatni a terápiát otthon. Ehhez tisztában kell lenned azzal is, hogy honnan, hova kell eljutnod a sorozatos oldások, és változások eredményeként. Ha pedig saját magadon képes vagy AnaLog Terápiát alkalmazni, akkor ugyanerre képes leszel másokkal is, ezért rajtuk is segíthetsz.

Kattints ide a részletekért